Effektiv kommunikation og teambuilding


Tirsdag d. 15. marts havde Michael Jensen fra konsulentfirmaet Inzpirator, lagt vejen forbi Scandic Hotel i Sønderborg til JCI Sønderborgs 3. afdelingsmøde i år.

Igennem forskellige samarbejdsopgaver og div. "hjernevriderer" skulle han forsøge at gøre os klogere på, hvordan vi bliver bedre til at kommunikerer effektivt med hinanden.

Og hvordan er det nu lige, det der med kommunikation? I bund og grund handler det om adfærd og fortolkning. Din adfærd afspejler sig i de ting du siger og de ting du gør, men i høj grad også i de ting du ikke siger og ikke gør. Personen eller forsamlingen foran dig, kan derfor fortolke vidt forskelligt på de informationer eller opgaver du videregiver.

Netop det scenarie prøvede Michael af på os!

Vi skulle folde/klippe et navneskilt magen til et, som han havde stillet på vores respektive borde. Når vi havde gennemskuet hvordan navneskiltet skulle laves, skulle vi lave et magen til, stille os op på stolen, og råbe JCI!!

Michael havde givet os en kollektiv besked, som tydeligvis blev tolket som en bord/gruppe-opgave og ikke en afdelings-opgave, som det egentlig var tiltænkt. Det lærte os en vigtig lektie, at fælles fokus på opgaven altid kommer før egoet i opgaven.

Michael havde mange interessante kommunikative øvelser med denne aften. Bl.a. en lille dyst, hvor vi blev delt op i to hold. Hvert hold fik udleveret én hulahopring. Derefter gjaldt det om, at få alle sine holdkammerater igennem ringen hurtigst muligt. Det lyder måske simpelt, men i JCI Sønderborg er vi meget konkurrencemindet, så der blev arbejdet hårdt og konstruktivt over hele linien, for at vinde!

Til sidst skulle der leges med Duploklodser, hvilket måske lyder en smule malplaceret, men det havde skam en dybere mening. Vi blev igen delt op i hold. På hvert hold skulle der være en arkitekt, en engeniør og en håndværker. Formålet med denne øvelse var, at kommunikerer igennem flere led.

Arkitekten fik lov at se en figur bygget af Duploklodser. Arkitekten skulle således fortælle engeniøren hvordan figuren skulle stykkes sammen, og engeniøren skulle videregive denne information til håndværkeren, som så skulle ende op med at have bygget præcis samme figur, når tiden den udløb. Det var sjovt nok ikke tilfældet hos nogen af os!

Et talstærkt fremmøde på 14 medlemmer og ikke færre end 4 gæster var med til at gøre aftenen både sjov og lærerig.


Seneste indlæg
Search By Tags
Ingen tags endnu.