Formandens tanker om Forårskongressen 2019

I slutningen af marts måned, afholdt JCI-Danmark sin forårskongres.

Denne gang var det JCI-Aalborg der stod for weekendens arrangement og vi var på Comwell Hotel i Rebild Bakker. Skønne omgivelser og over 200 friske og engagerede mennesker, havde valgt at bruge deres forlænget weekend i andre JCI’ers selskab. Vi var 17 deltagere fra JCI Sønderborg i løbet af hele weekenden.

Teamet for weekenden var ”Jagten På Passion.”

Torsdag:

For nogen startede weekenden allerede torsdag, da mange deltog i JCI Træningen facilitator med vores amerikanske træner Jay Johnson. Heriblandt 2 fra JCI Sønderborg.

Fredag:

For de fleste af os, startede kongressen, enten med Erhvervsseminar eller for nye medlemmer, et introforløb der hedder ”First Timers.” Man kunne sideløbende med Erhvervsseminaret tage en Insight personlighedsprofil.

Discovery Insight er et redskab, som bliver brugt meget i JCI. Til både kursus og personlige udviklingsområder.

Jeg var selv på Erhvervsseminaret og her var det 3 forskellige mennesker, der skulle fortælle om deres passion igennem deres projekter her i livet.

Først på var, Henrik Røde Jensen, som arrangerer topmøder med Bill Clinton, Barack Obama og mange flere i Danmark. En fantastisk rejse at høre om. Hvordan hårdt arbejde, at udnytte sit netværk, samt lidt frisk gadedrengssnuhed, har ført mange topnavne til danske provinsbyer i de forgangene år.

Derefter var tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen på scenen. Hun har igennem sit projekt LykkeLiga været med til at lave et frirum for udviklingshæmmede børn og andre skæve eksistenser. Hvor der er plads til at disse børn også kan gå til håndbold, spille kampe og turneringer og have det sjovt sammen. Rikke brændte igennem på scenen og man mærkede passionen og den sorte humor, hun besidder tydeligt. Det var meget inspirerende at høre om.

Til sidst kom den Danmarks kendte amerikaner Rufus Gifford, som var USA ambassadør i Danmark i nogle år. Hvor han kørte et åbent og dialog skabende ambassadørskab, som mange danskere faldt for. Rufus Gifford fortalte om sine passioner igennem livet. Hvordan han er gået fra filmproducer, til kampagnemedarbejder til senest ambassadør i Danmark. Rufus har en meget åben og imødekommende stil. Han var meget klar på alle spørgsmål, både om udviklingen i USA, men også om hvordan han så Danmark og hvad vi kunne blive bedre til. f.eks. at prale noget mere med vores bedrifter ude i omverden.

Fredagen afsluttedes med en temafest med "Jagten på passion i fokus".

Lørdag:

Om formiddagen, kunne man følge 3 forskellige spor, om hvordan man kunne udleve sin egen passion. Der var både en udendørs workshop, som bevægede sig ud i Rebild Bakker. En hvor man blev udfordret på sin passion og sidst, hvordan man igennem glæde og positiv energi kan udleve sin passion.

Sideløbende med disse 3 workshop, sad alle lokalformændene og direktionen og bearbejde de indkommende forslag på Delegeret forsamling.

Dette er JCI Danmarks højeste myndighed og her besluttes om der skulle ændres eller tilføjes noget i vedtægterne, spørgsmål til sidste år og dette års budget og meget mere.

Eftermiddagen stod igen på 3 workshops, både om hvad vej JCI skulle bevæge sig inden for træning, finans og hvordan vi måske skal afholde kongresser i fremtiden. Disse 3 workshop kunne stille forslag, der så behandles på Delegeret forsamlingen om søndagen.

Derudover var der finale i JCIs debat konkurrence ”Snak Så De’Batter”. Finalen var mellem afdelingerne fra Svendborg og København.

Lørdag aften, var der gallamiddag med fantastisk mad og awardceremoni. Her tog JCI Sønderborg rigtig mange flotte priser med hjem. Et vidnesbyrd om, at afdelingen har rykket sig over flere år, og det har kulmineret i 2018.

Da JCI har princippet "one year to lead", hvor man kun har den samme ledelsespost i 1 år ad gangen, betyder god kommunikation alt. God overlevering, sparring og en klar retning for en afdeling er af afgørende betydning for en afdelings muligheder for at vækste og udvikle sig igennem en årrække.

Det har vi haft i Sønderborg og det blev belønnet denne lørdag aften, af resten af JCI Danmark og JCI Senat.

Vi vandt 6 Awards:

- Bedste PR arbejde

- Bedste medlemsarbejde

- Årets afdeling

- Årets nye medlem: Bjørn Stensig Frydendall

- Årets Local President: Marianne Dahl Godballe

- Året JCI’er: Lena Laasholdt Schrøder

Disse Awards er vi meget stolte og glade for. Det viser, at vi igennem godt medlemsarbejde, har en god afdeling, med nogle fantastiske personlige ledere og medlemmer, der går forrest. Vi forsøger at sprede det gode budskab, om hvad JCI kan tilbyde unge mennesker, der vil noget med sig selv og samfundet. JCI er også et udviklingsnetværk, så JCI Sønderborg er ikke færdig og vi kan hele tiden udvikle vores arbejdsgange, metoder og opfattelse af tingenes gang.

Afdelingen har stadig et enormt udviklingspotentiale og der er plads mange nye kræfter, i en afdeling som hænger sammen socialt, arbejdsmæssigt og hvor netværket virker.

Søndag:

Her forsatte Delegeret forsamlingen, hvor vi slap om lørdagen. Jeg var på talerstolen og skulle argumentere for mit forslag, om at ændre stemmefordelingen, i forhold til afdelingernes størrelse og give en stemmemæssig fortjeneste til de afdelinger, der væsker, hurtigere end i dag. Der var en god diskussion og efter nogle ændringsforslag, faldt forslaget. Men jeg er glad for at vi har taget debatten om emnet. Måske kommer der et bedre forslag ud af dette.

Derudover blev der på Delegeret forsamling stemt igennem at nedlægge vores JCI-regioner, som de er i dag. Regionsformændene vil stadig skulle arbejde med nogenlunde de samme opgaver, men mere agilt, og måske ikke i samme geografiske område, som regionsformanden bor i. Det bliver spænende og se hvordan regionsarbejdet kommet til at foregår i de kommende år.

For dem der ikke ville sidde med og lytte til debatten ved Delegeret forsamling, var der igen en Workshop, om hvordan man udlever sin passion. Derefter kom Mathilde Mackowski på scenen og fortalte om hendes virksomhed Sinful, som hun startede, da hun var 23 år gammel.

Det var en fantastisk weekend, hvor jeg ved at alle JCI Sønderborgsmedlemmer der deltog, fik noget ud af det. Både fagligt og personligt.

Til sidst blev der sagt farvel og på gensyn i Holbæk til vores nationalkongres til oktober.

Jens Peter Jensen

Local President 2019 i JCI Sønderborg


Seneste indlæg
Search By Tags
Ingen tags endnu.